Обратно към категорията

Община Ямбол предоставя уреди за физиотерапия на болницата

Добавено на: 21.07.2020 09:59
   

Община Ямбол да предостави временно на областната болница уредите за физиотерапия и рехабилитация, които в момента не се използват от клиентите на Комплекса за социални услуги и рехабилитация. Това предлага кметът Валентин Ревански, а решението се очаква да бъде взето от общинските съветници на 23 юли.

Уредите са закупени от общината чрез проекти за обновяване на Комплекса за социални услуги. Става въпрос за уред за раздвижване на коляно, апарат за раздвижване на долни крайници и повдигаща механизирана платформа. Реално, обаче, те стоят неизползвани, тъй като в Комплекса няма деца с двигателни увреждания, които се нуждаят от подобен тип рехабилитация.

Същевременно такива уреди са незаменими в първите седмици на възстановителния процес на хора, претърпели травми, хирургични интервенции или мозъчни увреждания, който започва още при престоя им в болницата, отбелязва и прокуристът на областната болница д-р Димитър Рунков, който е внесъл искане до общината апаратурата да бъде предоставена на отделението по физиотерапия и рехабилитация.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!