Обратно към категорията

Още близо 600 души в община Тунджа ще получат безплатен обяд

Добавено на: 04.05.2020 14:28
   

От днес, 04.05 2020 г., в 17 населени места на Община „Тунджа“ стартира проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Тунджа“ с капацитет 170 места, финансиран от Агенция за социално подпомагане.

По проекта ще се предоставят дейности, свързани с осигуряване на готова храна. Освен това се предвижда и оказване на съпътстваща подкрепа на потребителите, като закупуване на хранителни продукти или вещи от първа необходимост, лекарства и др. със средства на ползвателите.

Проектът е с продължителност 33 работни дни, в периода 01.05.2020 – 19.06. 2020г. и е елемент от мерките, предприети във връзка с извънредната ситуация в страната за подкрепа на най-уязвимите общности от лица в надтрудоспособна възраст.

От 27.04.2020 г. е анексиран договорът на Местна инициативна група –Тунджа, като са предоставени още 100 места за осигуряване на храна в домашни условия за жителите на селата Завой, Дражево, Тенево, Кабиле, Хаджидимитрово и Кукорево.

Анексирани са още три договора за доставка на услуги, свързани с предоставяне на готова храна с допълнителен капацитет общо 300 потребителя. Така в рамките на текущия месец общината и другите доставчици на услуги на територията й, успяха да отговорят на потребностите на още 570 нови потребителя.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!