Обратно към категорията

Отрицателни са тестовете за коронавирус в дома за стари хора

Добавено на: 05.08.2020 11:30
   

Пет от новодиагностицираните днес случаи са в Стралджа, останалите са в Ямбол и елховското село Пчела

Отрицателни са всички 23 проби от дома за стари хора, съобщи за 999 директорът на Регионалната здравна инспекция в Ямбол д-р Лиляна Генчева. Те бяха взети, след като се установи, че пациентка на неврологично отделение от дома е с положителен резултат за коронавирус. 92-годишната жена е била настанена там след мозъчен инсулт. На 31-ви юли тя е преместена в инфекциозно отделение, но за съжаление е починала в следствие на придружаващите си заболявания.

64-годишен мъж от село Пчела също е показал положителна проба след приемането му в неврологично отделение на областната болница. Първоначално на 1 август в лаборатория тестът му е бил отрицателен, но повторно изследване, както и последвалият PCR-тест са потвърдили зараза с коронавирусна инфекция. Мъжът е преместен в инфекциозно отделение.

„Персоналът в неврологично отделение е спазвал стриктно всички мерки, били са със защитни облекла, така, че нямаме притеснения за медицинския персонал“, добави д-р Генчева. Мъжът от Пчела е бил сам в стая, така, че няма риск и за останалите пациенти. Самият той вероятно се е заразил от съпругата си, която вече е излекувана.

Във ВМА-Сливен е настанена 76-годишна жена от Стралджа, която също е дала положителна проба за коронавирус.

Още четири нови случая в Стралджа са отчетени днес. Сред тях са съпругата, 14-годишното дете и 63-годишния баща на собственика на строителна фирма, който беше диагностициран преди дни. Заразена е и съпругата на негов роднина, за който също се установи, че е заразен с коронавирус.

Положителна е и пробата на 25-годишен младеж, приятел на 24-годишно момиче от Ямбол, за което вчера съобщихме, че е била в Англия, но е била и на море в България, така, че не е точно установено как се е заразила.

Вчера са взети и две контролни проби – на единия от треньорите на младежкия футболен отбор, както и на приятел на единия от футболистите. За съжаление, те все още са положителни.

Повечето от заразените не са имали никаква симптоматика преди да им бъдат направени тестовете, посочи още д-р Генчева и призова всички да спазват стриктно препоръките на здравните специалисти за дезинфекция и дистанция.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!