Обратно към категорията

Питат гражданите за Синята зона в Ямбол

Добавено на: 19.11.2019 14:26
   

Допитване до гражданите относно предоставянето на нов вид услуга за паркиране по месторабота започна ръководството на община Ямбол. На сайта на общината е публикувана анкета, която всеки може да попълни до 25 ноември и да изпрати по електронна поща press@yambol.bg  на общинската администрация.

Допитването е във връзка със запитване на граждани за възможността за паркиране в района на „Синя зона“ срещу заплащане в близост до работните им места, община Ямбол предлага нов вид абонамент по месторабота.

Общият брой на паркоместата за платено паркиране е 917. От направения анализ за заетостта на паркоместата в различни часове на работното време на „Синя зона“ става ясно, че около 350 паркоместа средно са свободни през деня. В тази връзка община Ямбол предлага въвеждането на „абонамент по месторабота“ за търговци по смисъла на Търговския закон, лица, които упражняват свободна професия, нотариуси и частни съдебни изпълнители, вписани в съответните регистри, съгласно действащото законодателство на територията на Република България, ползващи собствени или наети имоти в територията на зоната, както и за граждани с трудов договор по месторабота, която попада в обхвата на „Синя зона“.

В зависимост от броя на свободните места в съответната зона ще се определи и броя на предоставените места за този вид абонамент, който да не надхвърля повече от 60% от свободните места т.е. 200 паркоместа.

На този етап тарифите, които предлагат от общината са годишен абонамент от 600 лв. (50 лв. на месец) с ДДС, сума близка до минималната работна заплата и месечен абонамент от 60 лв. с ДДС. Мненията на гражданите се очакват в община Ямбол до 25 ноември.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!