Обратно към категорията

Прекратиха несъстоятелността на „Телеинфоцентър“, следва заличаване

Добавено на: 24.03.2023 11:21
   

Ямболският Окръжен съд прекрати производството по несъстоятелност на скандалната фирма „Телеинфоцентър“. Ако решението не бъде обжалвано до 28 март пред Апелативен съд-Бургас, дружеството ще бъде заличено от Търговския регистър.
Мотивите на съдия Яна Ангелова са, че производството е било открито на 17 март 2022 г. с решение на Ямболския Окръжен съд. Със същото решение магистратите спират производството, поради недостатъчно имущество на длъжника да покрие началните разноски по несъстоятелността в размер на 6 хиляди лева. На кредиторите - „Българска банка за развитие“, „ЕВН България Електроснабдяване“ и „Табако Трейд Сливен“, които единствено към онзи момент са предявили писмено вземанията си, е указано, че имат едногодишен срок да поискат възобновяване на производството. За целта, обаче, те е трябвало да докажат, че „Телеинфоцентър“ има поне нужните 6000 лв. за начални разноски. Това не е направено в рамките на едногодишния срок, заключава съдия Яна Ангелова и постановява прекратяване на производството и заличаване на „Телеинфоцентър“ от Търговския регистър.
Припомняме, че около „Телеинфоцентър“ в Ямбол избухнаха скандали още при подписването на договора за концесия на автобусните спирки от бившия кмет ГеорГеорги Славов.
През месец април 2020 г. без работа останаха над 50 служителки на фирмата, която стопанисваше спирките и павилионите към тях. Някои от тях имат да получават заплати и обезщетения за месеци наред.
През 2020 година самите съдружници на дружеството поискаха откриването на производство по несъстоятелност, но не внесоха дължимите за това съдебни такси и не представиха достатъчно доказателства в съда за неплатежоспособността си.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!