Обратно към категорията

Прекратиха обществената поръчка за изготвяне на технически проекти за 50 км пътища в ямболско

Добавено на: 09.11.2022 08:15
   

Прекратена е обществената поръчка за изготвянето на технически проекти за очаквания ремонт на третокласния път Калчево – Саранско – Каменец – Стефан Караджово и второкласния път Тамарино – Войника, установи проверка на 999. Причините, според заповедта на Галин Костов, директор на Областно пътно управление – Ямбол, са „установени нарушения при откриването и провеждането й, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена процедурата“. Конкретно е посочено, че „при обявяване на поръчката в платформата ЦАИС (б.р. Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“) в секция "Параметри"е прикачен образец № 2 - Техническо предложение с едно съдържание, а в секция "Изисквания"- е прикачен образец № 2 - Техническо предложение с друго съдържание в частта на т. IV #Авторски надзор“.
Заповедта на Галин Костов е от 7 ноември, ценовите предложения на кандидатите трябваше да бъдат отворени на 3 ноември.
13 дружества подадоха оферти за изготвянето на технически проекти за ремонта на републиканския път III-5308 Калчево – Саранско – Каменец – Стефан Караджово, който е важна пътно-транспортна връзка в област Ямбол и свързва общините Тунджа, Стралджа и Болярово. Най-проблемен е участъкът Стефан Караджово-Кошудере, заради което от община Болярово отправяха многократни искания до държавните институции. В момента по този път е пренасочен и тежкотоварният трафик, заради ремонта на път І-7 в участъка от с. Окоп до кръстовището за с. Тенево. Пътят е алтернативен и обходен и при ремонта на други участъци в община Болярово, при затваряне на отсечката до Лесово и на магистрала Тракия. Преди години, когато снежна буря затвори бургаска област, това бе единственият начин да се стигне до Ямбол, Сливен и до магистралата. Всекидневно по пътя преминават десетки ученици, хора, които работят на КС " Странджа" и на РДГП -Елхово.
Второкласният път II-53 Тамарино – Войника осигурява пряка връзка между областните центрове Ямбол и Бургас и е алтернатива на АМ „Тракия“ за пътуващите в участъка. Кандидатите за изготвянето на техническия проект бяха 11 дружества.
Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи, категорични са от Агенция „Пътна инфраструктура“. Според официалното им съобщение при обявяването на обществената поръчка, целта на проекта бе възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с което ще се повиши безопасността на движението. Но явно това отново няма да се случи в близко време.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!