Обратно към категорията

Разкриват клуб на БТА в Ямбол

Добавено на: 06.11.2021 09:49
   

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и кметът на Ямбол Валентин Ревански подписаха договор за ползване на помещение за създаване на пресклуб на БТА. Помещението е в централната част на града и след ремонт пресклубът ще бъде открит в началото на следващата година.
Историята на БТА в града е сравнително кратка - първият щатен кореспондент е назначен през 1995 година. Дотогава кореспондентите в Сливен са отразявали събитията и в Ямболския регион. След прекъсване от няколко години, през които журналистът от Сливен Петър Сяров е отговарял и за Ямболска област, през 2005 година отново е назначен кореспондент за областта, който и досега изпълнява тази длъжност.
По думите на Генералния директор на БТА, в новия пресклуб ще се провеждат пресконференции, дискусии, събития, които ще станат достояние на цяла България, а чрез емисията на английски език - и на света. В него ще се обменя професионален опит, ще се организират обучения за повишаване на квалификацията, клубът ще върне духа на журналистическата общност.
БТА вече разполага с 19 пресклуба - в София и в областните градове Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Хасково, Шумен, Казанлък, Добрич и Русе. Сред медийните центрове на агенцията са и клубовете в Босилеград, Сърбия и Тараклия, Молдова. В близко време предстои разкриването на пресклубове в Бургас и в други областни градове в страната.

БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!