Обратно към категорията

Седмичен поход в света на книгите проведоха в Болярово

Добавено на: 22.04.2023 11:01
   

Седмичен поход в света на книгите се проведе в Средно училище „Д-р Петър Берон“ в навечерието на Световния ден на книгата и авторското право – 23 април. Организатори на инициативата са Община Болярово и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Щафетна надпревара по изразително четене на гатанки и приказки беше организирана в дните 19-20 април между учениците от началния етап на образование. Те гостуваха и в библиотеката на НЧ „Възраждане-1912“, където библиотекарят Мария Христова им разкри невероятната съкровищница на светове и герои, която съхраняват стотиците томове и енциклопедии.

Финалът бе поставен от децата от прогимназиалния етап на обучение, отново в станалата любимо място на всички общинска библиотека. Участниците се състезаваха в два кръга, като показаха изготвени от тях презентации за любим български автор и представиха негово произведение. Представянето беше оценявано от жури в състав: Нина Терзиева – заместник-кмет на община Болярово и председател на МКБППМН, Янко Илчев -секретар на МКБППМН и Бинка Величкова - дългогодишен преподавател по български език и литература.

На първо място се класираха учениците от 8 клас, които с презентацията си върнаха присъстващите в далечното Средновековие при Константин Преславски и неговата "Азбучна молитва".

Второ място беше присъдено за седмокласниците, които ни срещнаха с патриарха на българската литература Иван Вазов и одата "Опълченците на Шипка".

На трето място се класираха шестокласниците, които представиха интересни факти за Христо Смирненски -  „слънчевото дете на българската поезия“ и неговото стихотворение "Братчетата на Гаврош".

Поощрителна награда получиха и петокласниците, които показаха в презентация моменти от живота на поета революционер Христо Ботев и неговото стихотворение "Хаджи Димитър".

Заместник-кметът Нина Терзиева обяви и индивидуални награди за най-въздействащо рецитиране за Николай Петров от 8 клас, Христо Димитров и Емилия Начева от 7 клас, Вилияна Стоянова от 6 клас и Анелия Колева от 5 клас.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!