Обратно към категорията

Село Драма очаква гости от различни континенти за земляческата среща

Добавено на: 04.08.2022 18:34
   

С обновен път, нова етнографска сбирка, книга за историята на селото и филм село Драма посреща земляческата среща, която ще се проведе на 6 август. Тя се организира от Инициативен комитет с подкрепата на община „Тунджа“ и е наречена „Надежда за Драма“. Очакванията са в този ден селото да събере хора с корен от село Драма от различни краища на България и на света.

Честването започва още от 5 август от 10 часа пред паметните плочи в центъра на селото, където ще се отслужи възпоминателен молебен за загиналите във войните жители на с. Драма.

На 6 август в 10,45 часа земляческата среща ще започне отново пред паметните плочи с поднасяне на венци и цветя за загиналите във войните. В 11 часа в зрителния салон на читалището в с. Драма тържествено ще бъде открита срещата и ще бъде представена книгата „Моето, твоето…нашето село Драма“. Ще бъде прожектиран и филм за историята и традициите на селото. От 12 часа в парка на с. Драма ще се проведе празничен концерт на оркестър „Гергьовден“.

Инициаторите, които вложиха много труд и въображение в организацията, се надяват тази среща да се превърне в традиция за селото.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!