Обратно към категорията

Сливат общински предприятия в Ямбол

Добавено на: 10.12.2019 08:08
   

Да се намали броят на общинските предприятия в община Ямбол предлага кметът Валентин Ревански с цел тяхното по-ефективно управление и контрол, както и спестяването на пари на данъкопатците.

В момента в Ямбол има 6 общински предприятия, идеята на кмета е те да станат 4. Ревански предлага „Синята зона“ и общинските пазари да се контролират от един общ директор, както и в едно предприятие да се слеят Спортните имоти и парковете и зоните за отдих.

Предложението е включено в дневния ред на следващото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 13 декември.

В момента само за предприятието „Платени зони за паркиране“, което обслужва „Синята зона“, има 22 щатни бройки, за пазарите са разкрити още 9. Ако съветниците одобрят предложението на кмета, в новото обединено предприятие „Платени зони за паркиране и общински пазари“ ще има 19 щата, или с 12 по-малко от сега, но с един директор и общо счетоводство.

Подобно е предложението и за другите две непечеливши общински предприятия. 34 бройки е щатната численост в момента на общинското предприятие, което обслужва парковете и зоните за отдих. Още 16 щатни бройки са разкрити в общинското предприятие за спортните имоти. Със сливането на двете предприятия в едно щатът ще бъде намален до 38 бройки, или с 12 спрямо сегашните.

24 души ще отидат на трудовата борса след Нова година, ако общинските съветници приемат предложението на кмета Ревански. Но разходите за поддръжка на тези общински предприятия ще бъдат намалени най-малко с половин милион, показва анализа на 999 въз основа на одобрения от стария общински съвет бюджет на тези предприятия.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!