Обратно към категорията

СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

   

СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

Десетки служители на МВР се събраха пред сградата на Министерски съвет на протест за по-високо заплащане на нощния труд.
 
Протестът е под надслов „За достойни условия и заплащане на нощния труд“. Исканията на полицаите са за сериозно увеличаване на допълнителното възнаграждение за нощен труд, което в момента е 0,25 лв. на час. Протестиращите настояват тази сума да бъде обвързана с минималната работна заплата и да се повиши на 2,50 лв.
 
По казуса и исканията на протестиращите ресорния министър Младен Маринов коментира темата за извънредния труд на служителите в системата като заяви, че няма да толерира полагането на извънреден труд като форма на допълнително възнаграждение. Той обясни, че този тип труд трябва да бъде обоснован и отчетен по нормативна база.
 
Министърът отбеляза още, че темата е била обсъждана на Национално съвещание, като анализът е показал, че въпреки новоназначените служители извънредният труд не намалява и допълни, че идеята не е той да не се полага и да не се заплаща.
Вътрешният министър каза още, че в МВР има да се решават много проблеми като основните са свързани с личния състав - назначаването, обучението и възнаграждението на служителите, както и с техническото обновяване на министерството.
 
Министърът се обърна и към протестиращите служители заради ниското заплащане на нощния труд като каза, че подкрепя правото им на протест, защото това е начинът да се разбере къде има проблеми и накъде трябва да се насочат усилията.
"Има основания за протест", призна Маринов и изтъкна, че конкретните параметри на заплащането на нощния труд трябва да се договорят и да се съобразят с възможностите. Маринов изрази надежда, че в следващия бюджет ще бъдат взети мерки по темата.

Darik.bg

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!