Обратно към категорията

Специализираната операция на полицията в Ямбол

Добавено на: 12.04.2024 10:18
   

В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ОДМВР – Ямбол, ЗЖУ – Бургас и представители на НАП – Бургас, КЗП Бургас и РДГ - Сливен.

В хода на операцията са проверени общо  59 обекта (заведения, магазини,заложни къщи, автоморги, жилища и други помещения и автомобили). За съпричастност към извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 3 лица. Извършени са проверки на 18 лица от криминалния контингент. Извършени са процесуално следствени действия по 4 досъдебни производства  /за притежание на наркотични вещества и притежание акцизни стоки и незаконно присъединяване към водопреносната мрежа/. В хода на работа по 15 преписки на предварителна проверка (кражби от частни и търговски обекти, унищожаване и повреда, неправомерно използване на чужда дебитна карта, държане на стоки без акцизен бандерол, подправяне на документ и др.) са установени съпричастните към деянията лица. Установени са закононарушения в 4 търговски обекта. Констатирани са две нарушения свързани с превоз на добита дървесина без превозен билет.  Съставени са 6 акта /констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо 923 лица и 671 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени  20 акта по ЗДВП и 135 глоби по фиш. Съставени са 20 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!