Обратно към категорията

Среща в Болярово за проектите през новия програмен период

Добавено на: 29.08.2023 10:58
   

Местна инициативна група „Елхово-Болярово“ започна разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие за новия програмен период 2021-2027 г.

По този повод екипът провежда поредица от информационни срещи в различни населени места с участието на представители на местната власт, бизнеса, НПО, читалища, граждани и други заинтерисовани страни. Такава среща се проведе на 28 август в Болярово, предстоят и в Стефан Караджово и Мамарчево.

С подкрепата на МИГ "Елхово-Болярово" на територията на община Болярово това лято се ремонтират читалищата в Стефан Караджово, Мамарчево, Воден и Голямо Крушево, предстои ремонтът на етнографската къща и изграждане на нова фитнес-зала в общинския център. Пак от досегашната Стратегия бяха финансирани проектите на община Болярово за детска площадка в село Попово, рехабилитация на тротоари в града, както и на площада в Стефан Караджово, припомни кметът на община Болярово Христо Христов.

Наскоро бе одобрен проект на сдружение „Шарена сол“ за организиране на фестивал „РестАрт“ за опазване и популяризиране на културно-исторически и природни ресурси и типичните местни изделия, продукти и храни, и тяхното развитие и предаване към следващите поколения на територията на община Болярово.

Пак това сдружение е защитило проект и за заснемане на християнските светини в общините Болярово и Елхово, съобщи изпълнителният директор на Местната инициативна група Нели Кадиева.

Финансовият ресурс за СНЦ „МИГ – Елхово – Болярово“ от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (ЕЗФРСР – водещ фонд за подхода) може да е в размер до 3 000 000 евро, включващ средства за изпълнение на проекти по стратегията, средства за изпълнение на дейности за сътрудничество и средства за управление, мониторинг и оценка на стратегията и нейното популяризиране.

СНЦ „МИГ – Елхово – Болярово“ ще се опита при заявен интерес от местната общност да включи в Стратегията за ВОМР за периода 2023-2027 г. мерки за финансиране по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони /ЕЗФРСР/, Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. /ЕСФ/, Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ /ЕФРР/, Програма „Образование“ 2021-2027 г. /ЕСФ/ и Програма „Околна среда“ 2021-2027 г. /ЕФРР/.

В тази връзка се провеждат и анкети, като чрез формулярите гражданите имат възможност да представят и свои проектни идеи за развитие на територията, които да бъдат взети предвид при разработване на стратегията за следващите години.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!