Обратно към категорията

Стартира лятното училище по плуване на БЧК - Ямбол

Добавено на: 20.07.2020 13:52
   

На 13 юли 2020г. стартира ваканционната обучителна програма на БЧК - Ямбол  „Лятно училище по плуване 2020”, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца на Водноспасителната служба на БЧК - „Синьо лято“.   

       Програмата се реализира за десета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения за намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение за усвояване на основни плувни техники, познания за безопасно поведение във и около водата, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Предвидени са занимания по усвояване на елементарни способи за оказване на първа помощ при воден инцидент, както за децата, така също за техните родители.

        Разпределени в две групи за обучение, заниманията се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирани треньори и обучители, при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

        След приключване на обучителната част, ще се проведе заключително занимание с демонстрации, като всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на  „Лятно училище по плуване 2020”, тениски и образователни книжки на тема водна безопасност.     

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!