Обратно към категорията

Стартират празничните прояви, посветени на Деня на Община „Тунджа” 22 април - Международен ден на Земята

Добавено на: 11.04.2024 12:16
   

В петък, 12.04.2024 г., стартират празничните прояви, посветени на Деня на Община „Тунджа” 22 април - Международен ден на Земята. Тогава децата на община „Тунджа“ ще гостуват на Авиобаза „Безмер“ за Международния ден на авиацията и космонавтиката.

В програмата са включени традиционните Тунджански литературни дни, пиесата „Хитър Петър“ на Драматичен театър „Невена Коканова“, детски празници с кака Ели, пейнтбол, „Тунджа пее и танцува“ - Хоротека с Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, забавната история с поука на Велика Видева и Вартерес Минареджиян, които представят „Как баба Минка надхитри мъжа си“ и други събития.

В нея присъстват и празниците „Водим бъдещето за ръка“ за децата от детските градини в община „Тунджа“, който ще се проведе на 18 април от 10.30 ч., в с. Козарево; на 20 април от 10.30 ч. в с. Симеоново - Празник „За хляба наш“. Отново на 20 април, от 14.30 ч. в с. Тенево ще се проведе Общински празник на художествената самодейност „Хоро се вие, песен се пее”, а от 18.00 ч. в Тенево е и „Концерт за приятели“, посветен на 70 г. от създаването на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

На 21 април, от 10.00 ч. в парка на с. Генерал Инзово ще се проведе Пролетно надиграване и надпяване „Ромбана 2024“, а от 11.30 ч. с. Генерал Инзово ще се открие Приложен учебен център за развитие и съхранение на местни традиции, обичаи и занаяти.

На 22 април, от 09.00 ч., в Залата на Община „Тунджа” ще се проведе Тържествена сесия на Общински съвет „Тунджа” и награждаване на физически и юридически лица по повод Деня на Община „Тунджа”, а от 10.30 ч. пред сградата на община „Тунджа”- Тържествена церемония за Деня на община „Тунджа”. В същия ден от 11.30 ч. е и Изложението „Произведено в Тунджа“, а от 14.00 ч. Инвестиционен форум „Тунджа 2024“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!