Обратно към категорията

Стралджа: Над 200 творби участват в Шестия национален литературен конкурс „Дървото на живота“

Добавено на: 21.10.2022 11:58
   

Над 200 творби участват в Шестия национален литературен конкурс „Дървото на живота“, посветен на известната българска поетесата Станка Пенчева. До момента с произведения са се включили 59 автори на поезия и 27 автори на проза от цялата страна, съобщиха за БТА организаторите от община Стралджа.

Според регламента авторите могат да участват с до три стихотворения и до три разказа или есета в размер на пет машинописни страници. Срокът за представяне на творбите е до 21 октомври 2022 г., като се зачита датата на пощенското клеймо, уточниха организаторите.

Творбите оценява жури с председател писателят Христо Карастоянов и членове директорът на Регионалната библиотека „Георги С. Раковски“ в Ямбол Димитър Бечев и журналистът Надя Жечева от Стралджа. Наградите ще бъдат обявени в Деня на народните будители – 1 ноември.

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Стралджа на всеки две години. Литературната надпревара е и част от културната програма за празника на града – 8 ноември, когато църквата почита свети Архангел Михаил.

Поетесата Станка Пенчева е родена на 9 юли 1929 г. в Сливен, но прекарва голяма част от детството си в стралджанското село Воденичане, където се намира бащиният ѝ дом. През 2017 г. пред читалището в селото бе поставена нейна паметна плоча.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!