Обратно към категорията

Състезател на клуб „Радио 999“със сребро от национален шампионат

Добавено на: 16.03.2021 08:05
   

Второ място в националния шампионат по петобой до 16-годишни завоюва състезателят на лекоатлетически клуб „Радио 999“ Денислав Желязков. Състезанието се проведе в София и бе последното на закрито, преди старта на летните съревнования. Дисциплината включваше 60 метра гладко бягане, скок дължина, скок височина, гюле и 800 метра бягане.

Треньорката на атлета Петранка Чамова коментира за 999, че в първите четири дисциплини Денислав се е справил страхотно, като причината за изпуснатото първо място е именно 800-метровото бягане.

„По принцип той има афинитет към скачането и там се справи отлично. Имахме опасения, че последната дисциплина ще се окаже непосилна за Денислав, както се и случи, но въпреки всичко представянето беше на ниво.“

Друг представител на клуб "Радио 999" - Йордан Грудев, се класира на осмо място в листата, като това може да се сметне като голям успех, понеже това му е първото подобно състезание. До този момент той има спечелени четвърто и пето място на индивидуални състезания.

При девойките Деляна Начева успя да заеме единадесето място сред 22-те участнички в дисциплината.

„Деляна не успя да покаже всичко, на което е способна, но това също е един добър резултат, който дава основи за едно добро развитие в бъдеще.“

Чамова добави още, че след приключването на състезанията в зала, започва и подготовката за откритите, които стартират през май.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!