Обратно към категорията

В театралните празници "Невена Коканова" в Ямбол ще участват шест съвременни пиеси

   

В театралните празници "Невена Коканова" в Ямбол ще участват шест съвременни пиеси

В 24-те театрални празници "Невена Коканова", които ще се проведат в Ямбол от 10 до 15 юни, ще участват шест съвременни пиеси, представени от различни театри в страната, съобщи за БТА драматургът на Ямболския драматичен театър Дияна Стоянова.
Празниците ще започнат с пиесата "Легло за трима" от Орлин Дяков, изпълнена от трупата на Драматичния театър "Сава Огнянов" в Русе. През следващите вечери ще бъдат представени пиесите "Секси пране" на Мишел Римл от формация "Театро", "Черна комедия" от Питър Шафър на Театър Българска армия, "Иначе казано" от Флориан Зелер в изпълнение на състава на Младежкия театър "Николай Бинев", "Монтажът на моя филм" от Матю Куик, реализирана от трупата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" във Варна. Празници ще завършат с представлението на Сатиричния театър "Алеко Константинов" на "Името" от Матийо Делапорт и Александър дьо ла Пателиер.
За седма година всеки от гостуващите театри ще получи почетен приз "Босоногата Жулиета" за участието си в сценичния форум. Ще бъде открита изложба, посветена на петте филма с участието на Невена Коканова, реализирани съвместно с нейния съпруг - режисьорът Любомир Шарланджиев. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!