Обратно към категорията

Техническият факултет в Ямбол на Тракийския университет отбеляза празника си

Добавено на: 11.05.2022 14:18
   

Факултетът „Техника и технологии“ в Ямбол към Тракийски университет - Стара Загора, отбеляза празника си в днешния ден на Светите братя и равноапостоли Кирил и Методий, съобщава БТА.

На церемония в двора на висшето учебно заведение бяха връчени наградите на победителите в обявените по-рано конкурси и състезания за ученици и студенти по информатика, CAD чертане, майсторско управление на автомобил, мода и кулинария.

Факултетът е наследник на основания през 1964 г. в Ямбол Учителски институт. В структурата на Тракийския университет е от 1997 г. – първо като Технически колеж, а от 2011 г. – като факултет, припомни деканът му доц. д-р инж. Ваня Стойкова.

Към момента в единственото висше учебно заведение в Ямбол се обучават близо 700 студенти – около 600 по бакалавърски програми в седем специалности, както и над 80 - по магистърски програми в 17 специалности. Факултетът предлага и обучение по седем акредитирани докторски програми, каза още доц. Стойкова.

На тържествената церемония присъства академичната общност, зам.-ректорът по учебната дейност на Тракийския  университет - доц. дн Нели Грозева, бивши и настоящи студенти, представители на образователни институции в града.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!