Обратно към категорията

Тежка нощна смяна в Спешното отделение в Ямбол

Добавено на: 21.05.2020 08:07
   

Белодробното отделение на ямболската болница се преструктурира от отделение за настаняване на заразени с COVID-19 във филтър за изчакващи резултатите си от тестове пациенти. Доказаните случаи с инфекцията ще бъдат настанявани само в Инфекциозното отделение.

Продължават да функционират отделението за долекуване на коронавирусна инфекция и ковид реанимацията. Спешното отделение на ямболската болница работи с пълен капацитет след 24-часова дезинфекция заради заразен с коронавирус медицински служител.

Пред БНТ тази сутрин д-р Недялка Влахова, завеждащ Спешно отделение в МБАЛ "Свети Пантелеймон", Ямбол сподели, че нощната смяна е била много натоварена. Има пациенти с травми, с бъбречни кризи, психично болни, с гърч. За щастие тази вечер не е имало приети пациенти с коронавирус.

Д-р Влахова каза, че лекарите в спешното отделение са здрави, нямат оплаквания. Дезинфекцията се е наложила не само заради положителнара проба на единия служител, но и заради големия брой болни, които са преминали през отделението.

Площта на болницата е малка, както и екипът - един лекар, който трябва да обслужи и коронавирус пациентите и пациентите, които са с други заболявания. Това създава голямо напрежение.

Лекарите имат всички необходими предпазни средства.

БНТ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Пешо 21.05.2020 15:04

Тежка, колко да е тежка, а да информираш частна болница няколко часа по- рано че ще го играе спешно отделение да ли не е тежко.... За няколко часа да се организира, разположи и заработи ?!!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!