Обратно към категорията

Тренировъчно занятие на БЧК - Ямбол

Добавено на: 29.05.2021 08:51
   

Мащабно оперативно – тактическо учение в района на с. Чарган, община Тунджа, проведоха екипите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ямбол и Бургас на 27 май 2021г. В учението се включиха членове на Доброволният екип за работа при бедствия, аварии и кризи /ДЕРБАК/ и служители на БЧК – Ямбол, ОД на МВР, ЦСМП и Доброволното формирование на община Тунджа.
Целта на тактическото учение бе, организиране и управление на силите и средствата в изпълнението на задачи за ограничаване и ликвидиране на последствията от възникнал пожар в гориста местност, с четирима пострадали. По този начин БЧК и партньорите от Единната спасителна система имаха възможност, в контролирана среда, да проверят готовността си за действие при кризи, да подобрят нивото на координация, комуникацията и взаимодействие по между си.

В резултат на проведените активни съвместни мероприятия, в т.ч. издирване на пострадали с дрон, при пълен синхрон и взаимодействие с отделните екипи, поетапно и успешно бяха евакуирани четиримата бедстващи туристи. Оказана е първа долекарска и първа психологична помощ от екипите на БЧК – Ямбол, като по – тежко пострадалите бяха предадени в стабилно състояние на екипа от Центъра за спешна медицинска помощ.

След приключване на учението и направен анализ, ръководителите на отделните звена дадоха висока оценка за нивото на изпълнение на поставените задачи, навременната реакция и действия при внезапна промяна в обстановката. Отчете се много добрата координация с общинския щаб, показания висок професионализъм и степен на подготовка на Доброволния екип за работа при бедствия аварии и кризи на БЧК – Ямбол.

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК - ЯМБОЛ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!