Обратно към категорията

Тунджанска изложба гостува в Поморие

Добавено на: 11.05.2023 19:03
   
Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в Община „Тунджа“ Таня Христакиева откри изложба „Тунджанско утро“ в НЧ „Просвета – 1888“ гр. Поморие.
Двама кметове на общини уважиха събитието – кметът на Поморие Иван Алексиев и кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев. Част от ръководството на Общината и колегите на Таня Христакиева от дирекция „Местни данъци и такси“ също споделиха вълнението на художничката картините й за първи път да бъдат представени извън Ямболска област.
Изложбата подреди и представи председателят на НЧ „Просвета – 1888“ гр. Поморие Милчо Талев, който е и директор на Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ гр. Поморие.
„Тази изложба е израз на стремежа към себеусъвършенстване и себеизява“, подчерта той и изтъкна, че Таня Христакиева няма самочувствието на завършен художник, но изкуството й е вълнуващо, защото от картините й прозира, че рисува с желание и любов. Милчо Талев каза още, че творбите й стоят много добре в читалището и за нейно самочувствие припомни, че на тези стени са висели и картини на Дечко Узунов и на майстори от ранг.
„На добър час, винаги си добре дошла при нас, бъди здрава и продължавай“, каза за финал той.
Развълнуваната авторка на картините благодари на всички, дошли да я подкрепят. Тя не скри, че откакто е открила този начин за изразяване на душевната си същност, е спечелила любов, уважение и споделени емоции. „Най-ценното е да споделям преживяното с любими за мен хора, защото вярвам, че няма по-красив подарък от емоцията“, каза още Таня Христакиева.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!