Обратно към категорията

Ученици в помощ на малкия Виктор от Кабиле

Добавено на: 18.11.2020 09:10
   

Ученици и родители от Основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, село Роза направиха дарение в подкрепа на малкия Виктор от село Кабиле. Те успяха да съберат сумата от 800 лева чрез поредицата от благотворителни базари през годината, а също така и от кутии за дарения, които сами изработиха.

Както сме ви разказвали в редица репортажи, 4-годишният Виктор от село Кабиле е с диагноза хидроцефалия и детска церебрална парализа. В началото на тази година парите необходими за рехабилитация на Виктор бяха събрани и той замина за Турция.

В турската клиника Виктор преминава около 100 процедури, а за вбъдеще му предстоят още десетки процедури по неговата рехабилитация.

В мисията на Виктор от Кабиле помощ оказаха десетки хора и институции. Семейството на малкия чаровник няма намерение да се откаже в преследване на своята цел. А упоритостта на Вики им дава още по-голям стимул.

„Тази наша инициатива е показно за това, че трябва да помагаме на хората в нужда", казват учениците от село Роза и споделят, че акцията е пример е за активна гражданска позиция. Надяват се и други хора да последват техния пример, защото благотворителността не е израз на любезност, а потребност!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!