Обратно към категорията

Удължаване на проект „Грижа в дома в Община „Тунджа“

Добавено на: 08.07.2024 17:12
   

На 19.07.2024 г. oбщина “Тунджа“ и Министерство на труда и социалната политика сключиха Допълнително споразумение №3 за продължение изпълнението на проект BG05SFPR002-2.001-0054 „Грижа в дома в oбщина Тунджа“, по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансиран от Европейски социален фонд плюс.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е удължен допълнително с 6 месеца и новият срок на услугите е 11.01.2025 г.

Общата стойност на проект „Грижа в дома в Община Тунджа“ е 1 923 645,22 лева и е с предлага следните дейности за изпълнение:

Предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги, психологическа и рехабилитационна подкрепа, доставка на храна и хранителни продукти, заплащане на битови сметки със средства на потребителя, заплащане на битови сметки и заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите), предоставяне на информация за профилактика на здравето и значими заболявания, на над 220 лица, възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждане в домашна среда.

Потребителите желаещи да ползват интегрираните здравно-социални услуги по проекта, могат да подават заявления за включване лично или чрез упълномощено лице в Община „Тунджа“, пл. „Освобождение“ № 1, ет.1 в Административния център.   

За улеснение на кандидат – потребителите, документите за достъп до услугите са предоставени в кметствата на всички населени места и са публикувани на сайта на Община “Тунджа“. Срокът за подаване на документите на нуждаещите се от подкрепа в домашна среда не е ограничен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!