Обратно към категорията

И в центрове за настаняване в Ямбол откриха заразени с COVID-19

Добавено на: 04.12.2020 12:10
   

Единадесет души от персонала в два от центровете за настаняване от семеен тип на ул. „Ямболска комуна“ са диагностицирани с коронавирус след предприети от Регионална здравна инспекция в Ямбол, съобщи директорът д-р Лиляна Генчева. През седмицата са изследвани служителите и персонала в 3 центъра, от потребителите само 2-ма са заразени. Предстои изследването и на 4-тия център, каза оше д-р Генчева.

В домовете за стари хора в Ямбол и Болярско ситуацията вече се е успокоила, карантината е изтекла, но остава забраната запосещения и за напускане на домовете.

Основно заразените в област Ямбол в момента са в домашни огнища. 283 са новорегистрираните само за тази седмица. Ръст бележи и двуседмичната заболеваемост, тя вече е 749 на 100 000. На домашно лечение в момента в област Ямбол са 1354-има заразени, под карантина са 1060 души. Починалите, при които е доказан и коронавирус, са 90.

Д-р Генчева апелира да не се доверяваме на препоръките в социалните мрежи за начините на лечение на Ковид, както и при дори и леки симптоми да се консултираме веднага с личния си лекар.

Високата заболеваемост затруднява и своевременното връчване на предписания до всички контактни на заразени, каза още д-р Генчева. Тя призова хората, които са имали връзка със заболял да се обадят на телефон 046/66-31-73, за да получат навреме препоръките си от здравните инспектори.

Видео по темата тук.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!