Обратно към категорията

Ветеран от войната навърши 100 години

Добавено на: 29.10.2019 18:24
   

Ветеранът от Втората Световна война Кольо Динев Йовчев, днес празнува своя 100-тен рожден ден. А освен екип на 999, за да го поздравят, на гости днес му бяха представители от областното ръководство на Съюза на ветераните от войните в Ямбол и младежите от фондация „Тервелъ“.

Поздравителни адреси, благодарствени писма, почетна значка от Съюза на ветераните от войните получи като подаръци ветеранът Кольо Йовчев. Той беше закичен и с почетния орден „100 години от Първата световна война“, с който е удостоен преди дни от министъра на отбраната по повод 100-тния си рожден ден.


Кольо Динев Йовчев е родом от село Крумово, община Тунджа, но близо половин век вече живее в Ямбол. Той е от малкото останали живи редници, участници във Втората световната война. Връща се от фронта без нито една рана, разказаха двете му дъщери му, най-голямата от които е била едва на 2 години, когато приключва войната.


Кольо Йовчев има ценни записки от преживяното в окопите, които все още не са издавани, каза за 999 Красимир Вълев, председател на Съюза на ветераните от войните. За съжаление, в Ямболска област от 9 500 души ветерани към днешна дата са останали 12-ина души.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!