Обратно към категорията

ВКС потвърди присъда на Окръжен съд Ямбол за престъпление срещу митническия режим

Добавено на: 27.05.2021 10:36
   

Върховният Касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас, с което е потвърдена присъда на Ямболския Окръжен съд срещу трима души, извършили престъпление срещу митническия режим.

Подсъдимите Георги Т. и Грегори Ш., действайки като извършители, и Светослав П. като помагач, са признати за виновни в това, че в съучастие са пренесли през границата на страната от Турция в България, без знанието и разрешението на митниците, стоки - 1000 бутилки с препарат за растителна защита, представляващи отровни вещества със съдържимо активно вещество бифентрин на обща стойност 13 208,05 лв.

Контрабандата е засечена на 28 юли 2017 година на ГКПП – Лесово в двата леки автомобила „Форд Галакси“, управлявани от Георги Т. и Грегори Ш. Деянието е извършено от повече от две лица, сговорили се предварително и едно от тях е митнически служител - Светослав П. старши митнически инспектор в Митница Бургас, отдел „Борба с наркотрафика“ ТМУ, с работно място МП – Лесово.

Георги Т. и Светослав П. са осъдени на по три години „лишаване от свобода“, а Грегори Ш. на две години и шест месеца „лишаване от свобода“. Съдът е отложил изтърпяването на наказанията на всеки един от тях с по пет години. Тримата подсъдими са признати за невиновни в това да са пренесли през границата на страната от Турция в България стоки в големи размери и за разликата над 13 208,05 лв. до 45 166 лв. са оправдани.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!