Обратно към категорията

Водата в Тунджа е спряна, без това да е съобразено със закона от страна на община Ямбол

   

Водата в Тунджа е спряна, без това да е съобразено със закона от страна на община Ямбол

Видео
Преди няколко дни ви разказахме за пресушаването на градския ръкав на река Тунджа по нареждане на ръководния орган на община Ямбол. Това предизвика умиране на тонове риба, а ден след нашия репортаж реката отново бе пусната, но проблемът не е приключил. След наше запитване в Басейнова дирекция, от там се самосезираха и извършиха проверка. Оказа се, че водата в коритото е спряна без това да е съобразено със закона от страна на община Ямбол. 
Само за 999 инж. Цветелина Кънева, директор на Басейнова дирекция – Пловдив заяви:
След получаване на сигнала, се свързах с кмета на Община Ямбол да организира незабавно възстановяване на водното течение. При извършената на 14 август проверка от експерти на дирекцията се установи, че вече е възстановено водното течение. 
Оттук-нататък кметът на Община Ямбол трябва да издаде заповед за Междуведомствена комисия, която включва представител и на Басейнова дирекция, съгласно Закона за водите. Комисията трябва да обследва коритото на река Тунджа в регулацията на града и да определи необходимите дейности за осигуряване на проводимост. 
При всички случаи преди започване на дейностите Басейнова дирекция следва да бъде уведомена. 
А относно реконструкцията на разделителното съоръжение на река Тунджа, има издадено разрешително за ползване на повърхностен воден обект на Община Ямбол. След избиране на фирма-изпълнител на строителството трябва да бъдат подадени уведомления за смяна на титуляра на разрешителното и преди да започне дейността тогава Басейнова дирекция трябва също да бъде уведомена.". 
Очаквайте продължение по темата с разговор със сдружение рибари, които са зарибили реката със защитената змиорка със собствени средства. А дали заради пресушаването на реката ще има  санкционирани засега не е ясно. 999 ще проследи развитието на случая. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Страхил 16.08.2019 03:25

"Оказа се, че водата в коритото е спряна без това да е съобразено със закона от страна на община Ямбол. " "Жалки, нищожни хорица" -- би казал по адрес на тези общински служители героят на Илф и Петров Паниковски.

 

 

#1 Ямболлия 15.08.2019 10:59

Вашата комунистическа медия пречи на развитието на ЯМБОЛ. Ваш журналист е участвал в незаконните протести в Крушаре. Ще платите ли на бизнеса 15 дни излишен път и време? То се знае ,не.


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!