Обратно към категорията

Второто залесяване на Лесопарк „Боровец“ премина при голяма подкрепа от гражданите

Добавено на: 25.01.2021 13:59
   

Хиляди фиданки цер и бор бяха засадени при второто за два месеца залесяване на Лесопарк „Боровец“ в Ямбол, което се състоя на 23 януари, събота. Теренът на лесопарка беше предварително обработен от служители на Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“, които бяха осигурили и всичко необходимо за засаждането на дръвчетата.

Припомняме, че в началото на годината по молба на кмета на Ямбол Валентин Ревански бяха дарени 5000 дръвчета цер и 600 фиданки бор от доброволческата инициатива „Гората.бг“. Част от тях бяха засадени преди залесителната акция.

Кметът на Ямбол изказа благодарност към хората, отзовали се и участвали в засаждането на дръвчетата: „Огромни благодарности към всички граждани и приятели на Ямбол, които се включиха във второто залесяване на Лесопарк „Боровец“! Изключително приятно се изненадахме, че толкова много хора се отзоваха на нашия призив! Ямболии още веднъж показаха, че в нашия град има много положителна енергия, насочена към добрите неща, които всички ние искаме да се случват в родния ни Ямбол! Извиняваме се на тези, за които дръвчетата не стигнаха! Обещаваме и ще проведем трета залесителна акция, най-вероятно през месец февруари или март. Тогава очакваме около 3000 дръвчета - черен бор, които ще ни бъдат дарени от Държавно горско стопанство „Тунджа“- Ямбол. Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ ще подготви само отворите, за да може всички растения да бъдат засети от нас, гражданите. Още веднъж приемете нашите искрени и дълбоки благодарности към всички, които участваха! Благодарим на създателя на „Гората.бг“ Никола Рахнев за дарените дръвчета!“


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!