Обратно към категорията

Въведоха такса за „Синя зона“ в Ямбол за половин час

Добавено на: 31.01.2020 08:13
   

Предложението на кмета Валентин Ревански гражданите да имат възможност да плащат такса от 50 стотинки, когато паркират за около половин час в района на „Синята зона“ бе прието вчера от Общинския съвет. Вече има и възможност за хората, които работят в този район, да ползват паркоместа на преференциални цени срещу абонамент.

Общият брой на паркоместата за платено паркиране в Ямбол е 917. От направения анализ за заетостта на паркоместата в различни часове на работното време на „Синя зона“ става ясно, че около 350 паркоместа средно са свободни през деня. В тази връзка община Ямбол въвежда „абонамент по месторабота“ за търговци, лица, които упражняват свободна професия, нотариуси и частни съдебни изпълнители, ползващи собствени или наети имоти в територията на зоната, както и за граждани с трудов договор по месторабота, която попада в обхвата на „Синя зона“. Тарифите, които предлагат от общинската администрация са годишен абонамент от 600 лв. (50 лв. на месец) с ДДС, сума близка до минималната работна заплата и месечен абонамент от 60 лв. с ДДС.

С решение на Общинския съвет от 30 декември, общинските предприятия „Платени зони за паркиране“ и „Общински пазари“ бяха слети в едно, припомни кметът Валентин Ревански.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!