Обратно към категорията

Възстановяват автобусите Ямбол-София

Добавено на: 29.05.2020 17:56
   

Автобусните превози от Ямбол до София и обратно се възстановяват от 1 юни, съобщават превозвачите. 

Пътници от Стралджа ще бъдат превозвани до столицата при заявка. Община Стралджа обяви вече временно разписание на възстановения междуселищен транспорт, който ще намерите тук.

За международните автобуси към съседните държави все още е под въпрос. България отваря границите си към Гърция и Сърбия на 1 юни. Но гръцките граници ще отворят на 15 юни, при това само за граждани, идващи от Балканите, Германия, Израел, Кипър и балтийските държави. Туристите ще могат да влизат в Гърция без тест за коронавирус или задължителна карантина, когато международните полети стартират от 1 юли.

Турските власти все още не допускат влизане на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани.

На границата с Румъния все още е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

Хърватия отвори границата си със Словения в средата на май и трябва да направи същото днес, на 29 май, с Австрия, Чехия, Унгария и Словакия.

Унгария отвори границите си с Румъния и от сряда границите си със Словакия и Чехия, но с ограничения.

Италия планира да отвори границите си на 3 юни за граждани на ЕС, Великобритания, Шенгенското пространство, Андора и Монако.

Испания ще отвори границите си за туристи на 1 юли.

Френските граници остават затворени поне до 15 юни, с изключение на гражданите на ЕС, които живеят във Франция, сезонните работници и гражданите на ЕС, работещи във Франция.

В Германия проверките на границите с Австрия, Швейцария, Франция и Дания и за пътници, пристигащи със самолети от Италия и Испания, остават в сила до 15 юни.

Австрия планира цялостно да отвори границата с Германия на 15 юни.

В момента границите на Великобритания са отворени. От 8 юни посетителите от чужбина ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.

Чехия отвори границите си с Германия и Австрия на 26 май и със Словакия и Унгария на 27 май, но с ограничения.

Нидерландските граници са отворени за пътуващи в Шенгенското пространство, но е препоръчително да се избягват всички пътувания, които не са наложителни.

Границите на Белгия остават затворени.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!