Обратно към категорията

В Ямбол бяха връчени наградите по повод 7 април – Световен ден на здравето

Добавено на: 07.04.2023 14:23
   

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков наградиха лекарите, фелдшерите и медицинските сестри, определени да получат отличията „Хипократ“, „Анка Александрова“ и Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ от специализираната комисия по присъждане на наградите на Община Ямбол за медицина. Те се връчват всяка година по повод 7 април – Световен ден на здравето, по Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол.

Церемонията започна с музикални изпълнения на квартет «Дианополис», специален поздрав за наградените.

„Позволете ми да се обърна към Вас с голямо уважение и признателност за Вашия благороден и неуморен труд, който полагате денонощно. Благодаря Ви за всеотдайността, с която служите на хората, за постоянната готовност винаги да помагате и да се борите за нашето здраве. Уверявам Ви, че всички ценим Вашите усилия. Вниманието и доброто отношение към болните са също толкова необходими, колкото и лекарствата,“ каза в приветствието си кметът на община Ямбол Валентин Ревански и добави, че се надява медицинските специалисти да получават достойно заплащане и добри условия на труд.

С Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ кметът и председателят на Общински съвет – Ямбол удостоиха зъболекарите д-р Димитрина Христова, д-р Галина Войчева, д-р Татяна Стоянова, предложени от Районната колегия на Българския зъболекарски съюз, д-р Живка Шевкенова, д-р Бойка Ненчева, д-р Янко Черкезов, д-р Стефанка Канева-Илиева, д-р Иван Димитров, д-р Илия Бараков, които бяха предложени от Районната колегия на Българския лекарски съюз, д-р Ева Атанасова, Калина Русева – Славова и Петя Николова, медицински сестри, номинирани от ДКЦ-1, фелдшерите Ваня Атанасова и Ели Колева, Мария Русева, медицинска сестра, предложени за награди от Център за спешна медицинска помощ - Ямбол, Валентина Иванова, старша медицинска сестра в Дом за стари хора, Диана Русева, медицинска сестра в отделението по ортопедия и травматология при МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, Антоанета Дойчева, акушерка, системен администратор в ДКЦ-1, номинирани от Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

С отличието на името на Анка Александрова за 2023 година беше наградена Ваня Николова, акушерка, директор на Детски ясли и Детска кухня – Ямбол.

Наградата „Хипократ“ получи д-р Георги Манчев, началник на отделение ОАИЛ в МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Всички отличени лекари, фелдшери и медицински сестри благодариха за оказаната чест, пожелаха здраве и успехи на всички. Те получиха ръчно изработени картички, приготвени от деца от Общински детски комплекс – Ямбол, освен удостоверенията и знаците за награда.

Детски и Дамски хор към Хорова школа „Проф. Г. Димитров“ – Ямбол с ръководител и диригент Весела Пастърмаджиева също поздравиха наградените и публиката.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!