Обратно към категорията

Ямбол почете Съединението (снимки и видео)

Добавено на: 06.09.2020 14:17
   

Ямбол почете Съединението на Княжество България и Източна Румелия, един от най-светлите празници в българския национален календар. Отбелязването на 135-тата годишнина от Съединението започна с изпълнения на Ямболския духов оркестър с диригент маестро Васил Шейтанов. В ритуала по издигане на националното знаме участва представителна военна част от Ямболския гарнизон.

Ние, българските граждани, трябва да помним завета на нашите предци. Всички, които днес сме избрани да работим и да защитаваме обществения интерес на гражданите на Република  България, трябва да си отговорим  на въпроса - дали ние сме достойни техни наследници? Наследници на герои, за които водещи са били моралът, чувството за справедливост и интересът на народа, а не решенията на Великите сили.

 Можем ли днес, ние, избраниците на българските граждани да се доближим до нашите възрожденци и да пожертваме собствения си комфорт и благополучие, в името на нашите сънародници?

Можем ли да се обединим около справедливи общи каузи в името на България?

Именно тези въпроси поставя пред нас Съединението.

Днешният ден ни припомня, че когато ние, българите, сме обединени, можем да постигнем всичко и да сломим всеки противник. Днес не трябва да се делим. Трябва ЗАЕДНО да гледаме в една посока, да си спомним историята и сами да решаваме съдбата си!”, подчерта в празничното си слово кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Той отбеляза приноса на Ямбол в подготовката и осъществяването на Съединението, както и неговата защита по време на Сръбско-българска война.

По време на тържествената церемония бе отслужен благодарствен молебен. Честването на Съединението продължи с празнично шествие до паметника на загиналите за националното ни освобождение, където бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към героите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!