Обратно към категорията

Ямбол празнува Богоявление, Асен Иванов извади Светия кръст от водите на Тунджа (СНИМКИ)

Добавено на: 06.01.2022 16:33
   

Празникът в Ямбол на Богоявление започна в 11:30 часа с тържествен водосвет за успехите на Българската армия и нейните бойни знамена пред храм „Свети Николай Чудотворец“ в централната градска част, отслужен от отец Георги. На службата присъстваха военни части и командири от гарнизон Ямбол, кметът на община Ямбол Валентин Ревански, заместник-кметът Енчо Керязов, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, общински съветници и други официални лица.

След водосвета от храма потегли литийно шествие до градинския мост, намиращ се до Минералната баня. Там вече се бяха подготвили двадесет и седем мъже, които имаха желание да извадят Светия кръст от водите на Тунджа.

Отец Георги осъществи ритуала за здраве и благополучие и кръстът беше изваден от 21-годишния Асен Иванов, който получи благословия от свещеника. Кметът Валентин Ревански поздрави младия мъж и му връчи награда. Той благодари на всички мъже, включили се в изваждането на Светия кръст и спечелили Божията благословия за града. Ревански честити празника на ямболци, поздрави имениците, българските военнослужещи и добави: “Най-важното пожелание е пожеланието за здраве – затова, желая здраве на всички! Преминахме през много изпитания, които ни направиха по-силни. Вярвам, че и занапред също ще се справяме с трудностите заедно. Силни сме, когато сме обединени и работим за една кауза – за доброто на нашия роден град Ямбол. Уверен съм, че ни очакват по-хубави дни!“


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!