Обратно към категорията

В Ямбол продължава изграждането на още един нов парк

Добавено на: 24.03.2022 10:27
   

Петдесет и пет дръвчета от вида едроразмерен бряст бяха засадени на територията на бившето „Опитно поле“ в Ямбол. Акцията е продължение на дейностите по облагородяване на част от пространството и превръщането му в многофункционален парк за отдих и спорт.

Към момента теренът е обработен и изравнен, монтирани са нови оградни пана и нова входна врата. Затревени са два участъка. Положени са тръбите за централизирана поливна система. Подготвя се пространството, което е предвидено за игрища за плажен волейбол и плажен футбол. Предстои да бъде възстановен и откраднатият кабел, който е захранвал обекта, както и да бъде монтирано осветление. Общественият паркинг е изравнен и скоро ще бъде завършен.

В идейния проект се предвижда изграждането на зона за разходки на домашни любимци и зелена зона за отдих и концерти, скейтпарк, обществено заведение и детска площадка. В новия парк ще има и градина за отглеждане на биозеленчуци, подправки и билки, която ще се използва за обучение на най-малките жители на града.

Припомняме, че теренът пустееше и беше изоставен от години, а инициативата за превръщането му в зона за отдих и спорт е на кмета на община Ямбол Валентин Ревански и неговия екип.

Повече информация за проекта може да намерите тук: https://yambol.bg/news/obshtina-yambol-predpriema-deystvia-za-izgrazhdane-na-oshte .


Маркери: Ямбол, зона, отдих

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!