Обратно към категорията

Ямбол ще е домакин на среща между земеделски производители и представители на агроминистерството

Добавено на: 02.02.2023 08:08
Снимки: илюстративна
   

Министерството на земеделието започва национална информационна кампания за Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 г. В Ямбол е планирана среща на 13 февруари от 11 часа за земеделски стопани от областите Ямбол, Сливен и Бургас. Инициативата има за цел да запознае земеделските стопани с условията за прилагането на инструментите по него. Такива срещи ще се проведат и в Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Добрич, Хасково, Пловдив и Благоевград.

В рамките на събитията ще бъдат представени различните интервенции, разписани в Стратегическия план, като земеделските стопани ще могат да задават въпроси на екипа от експерти на Министерството на земеделието.

Преди срещите могат да бъдат задавани и предварително въпроси на имейл: vaprosi_mzm@mzh.government.bg

Одобреният Стратегически план за Обща селскостопанска политика (ОСП) на България е в размер на 5,6 млрд. евро. Той влезе в сила от 1 януари т.г., като има за цел да оформи прехода към устойчив, стабилен и модерен европейски селскостопански сектор. В рамките на реформираната политика финансирането ще бъде разпределено по-справедливо между стопанствата, с акцент върху малките и средните стопанства, както и върху младите земеделски стопани. Освен това земеделските стопани ще бъдат подпомогнати да възприемат иновации — от прецизно земеделие до агроекологични методи за производство, се предвижда в него. 

Въпреки това се появиха редица полемики сред браншовите организации у нас, които изразиха своето несъгласие с някои точки от документа, често отнасящи се до ставките на помощите, и поискаха неговото коригиране. От друга страна, неправителственият сектор неведнъж изтъкна масовото неразбиране сред земеделците какво предстои от тази година нататък, което е и причина за решението на аграрното министерство за провеждане на информационна кампания, за да бъде разяснен обемният документ.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!