Обратно към категорията

Ямболлийка фармацевт отличена високо

Добавено на: 20.12.2022 09:33
   

Габриела Христова от МУ-София е лауреат на Годишните награди на Български фармацевтичен съюз за студенти/отличена от Българския фармацевтичен съюз по време на връчването на годишните награди за изявени студенти. Комисията за оценка на документите за кандидатстване за ежегодна стипендия на БФС всяка година прави сериозен подбор и оценява както успеха на кандидатите, така и участията им в международни и други фармацевтични форуми, техните научни интереси, участие в изследователски проекти и научни публикации.

Българският фармацевтичен съюз (БФС) спази традицията, която води началото си от 2014 г. и отличи със стипендии  изявени студенти по фармация в навечерието на светлите рождественски празници. 

На деветата церемония по награждаването на студенти, образователно-квалификационна степен „магистър“ в професионално направление „Фармация” за 2022 година, Комисията за оценка на документите в БФС отличи шестима студенти с грамоти и годишни стипендии в размер на 1000 лева, и две стипендии по 500 лв.:

Невена Ченова, Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов”, Варна,-5-ти курс

Алиме Джемадан, Медицински университет, София, 5-ти курс

Борис Стоянов, Медицински университет, София, 5-ти курс

Николета Чолакова, Медицински университет, Пловдив, 4-ти курс

Антонио Иванов, Медицински университет, София, 5-ти курс

Габриела Христова, Медицински университет, София, 5-ти курс

Стилиян Миляков, Медицински университет, Пловдив, 3-ти курс

Диана Петрова, Медицински университет, Пловдив.- 4-ти курс

 

Идеята за учредяването на награди на студенти по фармация принадлежи на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и има за цел да  насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път. БФС учреди фонд за дарения за стипендиите. За девет години общият брой на стипендиантите е 39.  Инициативата е част от мисията на Българския фармацевтичен съюз да подпомага развитието на магистър-фармацевтите и това в най-голяма степен важи за бъдещите колеги – студентите. 

 

Комисията за оценка на документите за кандидатстване за ежегодна стипендия на БФС  всяка година прави сериозен подбор и оценява както успеха на кандидатите, така и участията им в международни и други фармацевтични форуми, техните научни интереси, участие в изследователски проекти и научни публикации. 

Стипендиантите за 2022 година приеха грамотите и стипендиите като изключително признание за положения труд и отдаденост на университета и науката. Студентите ще продължат да работят в синхрон с мисията на БФС и така ще допринасят за развитието на съсловието на магистър-фармацевтите в България.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!