Обратно към категорията

Завърши Лятното училище по плуване 2020

Добавено на: 13.08.2020 11:10
Снимки: БЧК - Ямбол
   

На 11 август 2020г., с демонстративни занимания завърши обучението на 24 деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект за превенция на водния травматизъм „Лятно училище по плуване 2020”, организирано от БЧК – Ямбол.

Финалното занимание протече в три етапа, като се превърна в малък празник, наситен с много положителни емоции и занимателни игри.

През първия етап бе направен задължителният инструктаж за безопасно провеждане на заниманието.

През вторият етап, разпределен в две групи и с помощта на своите треньори, малките възпитаници имаха възможност да покажат знания, свързани с правилата за водна безопасност на плувния басейн, на плажа, в естествени води на сушата, във и около дома. Направиха импровизирана демонстрация за оказване на първа помощ при удавяне.

През третият етап под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха усвоените плувни стилове със и без помощни средства, техники за оказване на помощ при воден инцидент със спасителни средства, изваждане на предмет от дъното на басейна. Победителите получиха специални награди – плувни очила „Джуниър“ на SPEEDO – световен лидер в производството на плувни артикули, предоставени от Дирекция „Водноспасителната служба“ на БЧК.

За своето старание всички деца получиха „Синя грамота“, тениски и стикери, изработени от „АССА“ ООД – Ямбол, образователни брошури, книжки „Приятели с водата“ и наръчник за родители „Дръж под око“ и почерпка – пастички с логото на „Водноспасителната служба“ на БЧК от „Виена стил“ ООД .

За десета поредна година Ямболската червенокръстка организация осъществява Лятно училище по плуване за най-малките. Основната цел е изграждането на начални плувни умения и намаляване за риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники и познания за безопасно контактуване с водата, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.

Всички занимания се проведоха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за намаляване на риска от заразяване с коронавирус както сред децата, така също сред техните треньори.

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност за високия професионализъм и отговорно отношение на Георги Валентинов и Адриана Желева, които като треньори, за поредна година спечелиха любовта на децата и ги научиха на много полезни неща за тяхната безопасност. На родителите и възрастното обкръжение, които ни се довериха. На „АССА“ ООД - Ямбол и „Виена стил“ ООД – дългогодишни партньори в дейностите на БЧК – Ямбол. На г-жа Петя Сярова – Директор на ПГ „Васил Левски“ – Ямбол. Специални благодарности отправяме към екипите на ЕРА ТВ, DTV и всички електронни медии, за коректното медийно отразяване и популяризирането на Лятно училище по плуване 2020.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!