Обратно към категорията

В Жеравна представят изложбата „Стела“ на художника Цветан Казанджиев

Добавено на: 24.04.2023 10:38
   

Известният у нас и в чужбина художник Цветан Казанджиев, който е от Ямбол, откри своята поредна самостоятелна изложба в Художествена галерия „Христо Тодоров“ в село Жеравна.

Изложбата беше открита от гл. уредник на музеите в Жеравна Надя Илиева, която запозна гостите на изложбата с творческия път на художника. Тя  поздрави Цветан Казанджиев с поредната му изложба, с която  той продължава дългогодишните си упорити и последователни усилия да изследва необятните пространства и неизчерпаемите вътрешни трансформации на човешката душа.

Представянето на изложбата „Стела“, която интерпретира темата „Звезда“ (от латински), представя 54 картини– предимно акварел, но и рисунка и живопис, повечето от които не са показвани до този момент.

На гръцки, думата „Стела“, означава каменна или дървена плоча, на която обикновено са изписани имена, титли или съобщения, значими събития, гравирани или нанесени с боя, а на санскрит – паметник с надпис или релеф.  

Подредените творби са отвъд конкретиката и сюжета на наименованието на експозицията и са само творчески подход с усещане за цвят, структура и изкуство.

Откриването на изложбата, съвпадна с отбелязването на 8-та годишнина от смъртта на жеравненския художник и основател на галерията Христо Тодоров, а престоят ѝ в залата на галерията е до 22 май 2023 г.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!