Обратно към категорията

От 1 януари 2024 г.: Плащаме 25 стотинки за пластмасова кутия

Добавено на: 29.12.2023 09:37
   

През 2024 година влизат нови правила за продажбата на пластмасови кутии, които потребителите закупуват от топлите витрини на големите супермаркети. От 1 януари ще бъдат 25 ст. Всяка следваща година ще поскъпват с по още 5 стотинки, докато през 2027 г. потребителите ще трябва да заплащат минимум 45 стотинки.

"Основната причина за това е ограничението на някои вредни пластмаси. Когато поставяме цена на тези кутийки, а не даваме алтернатива на потребителите всъщност как изпълняваме целта на Директивата?, коментира Габриела Руменова от "Ние, потребителите" пред БНТ.

Тя съобщи, че най-честите проблеми по време на коледните празници са свързани с ваучерите за продажба на хранителни стоки. Един от тях е, че клиентите на определена търговска верига са били лишени от възможността за определено време да ползват талоните за отстъпки, които имат в своите електронни карти.

"Когато поради технически или други причини потребителите не могат да ползват за определен период предоставените от веригите за хранителни стоки талони за отстъпки, валидността им трябва да бъде удължена за времето, в което те са били недостъпни", обясни Габриела Руменова.

По отношение на празненствата, свързани с посрещането на Новата година, от "Ние, потребителите" съветват:

  • стриктно трябва да бъдат прочетени инструкциите за употреба на пиротехническите средства, за да не се стига до инциденти

  • да се запознаем коя е фирмата производител или вносител.

Източник: БНТ
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!