Обратно към категорията

2022-ра е Европейска година на младежта

Добавено на: 02.01.2022 09:15
   

2022 г. е Европейска година на младежта. С това решение Европейската комисия, в сътрудничество с Европейския парламент и държавите членки, регионалните и местните власти, възнамерява да уважи и подкрепи поколението, което пожертва най-много по време на пандемията, като им даде нови надежди, сила и увереност в бъдещето чрез акцентиране върху ролята на екологичния и цифровия преход в предоставянето на обновени перспективи и възможности, се казва в официално прессъобщение. 

Комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел заяви: "Целите на Европейската година са да изслушаме младите хора, да се ангажираме и да насърчаваме конкретни възможности в тяхна полза. Трябва също така да преодолеем разделението между поколенията. Днешните млади хора са по-малко заинтересовани от традиционните форми на участие, но активно отстояват убежденията си и се ангажират по нови начини. Тази Европейска година има за цел да се уважи и да се признае ангажираността на младите хора."

Европейската година на младежта ще бъде насочена към постигане на полезни взаимодействия и допълване с други програми на ЕС в полза за младежта в целия спектър на политиката — от програмите за развитие на селските райони, насочени към младите земеделски стопани, до програмите за научни изследвания и иновации и от сближаването до действията във връзка с изменението на климата, включително програми на ЕС с международен обхват или с транснационален характер.

Освен „Еразъм+“ и Европейския корпус за солидарност с бюджети съответно от 28 милиарда евро и 1 милиард евро за текущия финансов период, гаранцията за младежта и инициативата за младежка заетост създават нови възможности за младите хора. През 2022 г. ще бъде стартирана и нова програма, наречена ALMA, в подкрепа на трансграничната професионална мобилност на младите хора в неравностойно положение.

На 26 

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!