Обратно към категорията

7 деца сред новооткритите случаи с коронавирус

Добавено на: 27.04.2020 08:34
   

58 са установените лица с коронавирус за изминалото денонощие. От тях 22-ма са настанени в болници. Активните области са 7. Общо случаите са 1348. Активните случаи са 1141.

Но понеделник не е много показателен ден. В много области от страната вирусолозите са по един и не е възможно той да работи 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, каза генерал Мутафчийски тази сутрин. Това е и причината в следващите дни от седмицата да има по-различни данни.

Данните за последното денонощие:

Най-много новооткрити случаи има в област Плевен – 3, от които 17 са контактни с работещи в Мизия. 6 случая са настанени в две болници.

В София са 19 случаи с коронавирус, в "Пирогов" - 5, във ВМА - 2-ма, амбулаторните са 12.

В Кюстендил - 8 заразени, Велико Търново - 4, Пловдив - 2-ма, Сливен - 1, Пазарджик - 1.

Има 7 нови случаи на деца. В Плевен са 5 момчета на 6, 8 и 15 години, едно момиче на 1 година, в Пловдив - едно момиче на 14 години, не са в болница в леко състояние.

При медицинския персонал има 9 нови заразени - 7 в "Пирогов" - 1 лекар, 5 медицински сестри и 1 санитар. Във ВМА - 1 медицинска сестра.

Излекуваните са 206 човека. Жената от Ямбол, за която вчера съобщихме след информацията на Областния медицински щаб, е единственият нов случай за денонощието.

Починали са 56 души, за денонощието 1 нов случай - мъж на 70 години в Бургас с онкологично заболяване.

Очакваме в близките дни да се включи системата за автоматично отчитане на резултатите, тогава ще може и гражданите да виждат и ясно по колко теста и къде се правят, каза генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!