Обратно към категорията

Ако родители с Covid-19 влязат в болница, настаняват децата при роднини

Добавено на: 11.04.2020 14:27
   

Oбмисля се вариант, при който, ако заразени родители с COVID-19 се наложи да влязат в болница, тогава децата да бъдат настанени по възможност при роднини:

"Обмисляме различни сценарии в тази връзка. На първо място, разбира се, грижата за децата ще бъде поверена на близки и роднини. Ако имаме най-тежката възможна хипотеза, вероятно ще търсим механизъм със социалните услуги - с центровете за настаняване от семеен тип, но предполагаме, че няма да има такива случаи, така че подготвили сме се за подобен сценарий", каза социалният министър Деница Сачева.

В отговор на въпрос на БНР, министър Сачева предупреди сезонните работници, че при завръщане ще трябва да спазят задължителната карантина и ги посъветва да мислят първо за здравето си:

"Препоръката е на първо място да мислят за здравето си, собственото и на своите близки. Ако имат възможност, могат да останат в държавата, в която са отишли. Ако се завърнат обратно в България, те ще бъдат подложени на съответните мерки, както и всички останали".

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!