Обратно към категорията

Апелативен съд – Бургас потвърди арест на мъж от Сливен, обвинен в държане с цел разпространение на 1,3 кг марихуана

Добавено на: 09.03.2022 09:08
   

Апелативен съд – Бургас потвърди определение на Окръжен съд – Сливен, с което спрямо Кольо К. от гр.Сливен е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мъжът е обвинен за това, че на 25.02.2022 г. в гр. Сливен, в условията на опасен рецидив без надлежно разрешително по смисъла на ЗКНВП е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 1,300 кг. коноп /марихуана/ - престъпление по чл. 354а ал. 2 изр. 2 предл. последно т. 4, във вр.ал. 1 изр. 1 предл. 4 от НК,  за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от пет до петнадесет години и „глоба” от 20 000 до 100 000 лв.

Въззивното производство е образувано по жалба на обвиняемия Кольо К. с искане за изменение на взетата мярка за процесуална принуда от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Според апелативния състав фактическите и правни изводи на първоинстанционния съд са правилни и законосъобразни, а жалбата е неоснователна. В хода на досъдебното производство са събрани гласни, писмени и веществени доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Съдът е посочил, че предвиденото наказание, съдебното минало, скорошното изтърпяно ефективно наказание лишаване от свобода за идентично престъпление обосновават и реална опасност от укриване или извършване на друго престъпление, ако обвиняемият е с мярка, различна от обжалваната.

Въззивната инстанция е намерила мярката за неотклонение “задържане под стража“ за най-адекватна на този етап от досъдебното производство и е потвърдила определението на окръжния съд в гр. Сливен.

 Настоящото определение е окончателно.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!