Обратно към категорията

АПИ: Няма пари за ремонт на пътят между с. Маца и ТЕЦ-овете (видео)

Добавено на: 10.12.2019 12:49
   

Миналата седмица ви разказахме за окаяното състояние на пътя между с. Маца и ТЕЦ-овете край Раднево. Ремонт не е извършван няколко десетилетия. Макар и третокласен, пътят е единствен, по който преминава обществения транспорт, както и служебните автобуси на ТЕЦ-овете. Лошият път е една от причините за обезлюдяването на малкото село, заявяват него жители.

Екипът на 999 изпрати писмено запитване до Агенция Пътна инфраструктура, относно мерките за решаване на проблема. От там ни отговориха с констатации. „…Пътят е в недобро състояние, тъй като повече от 30 години не е основно ремонтиран, заради недофинансирането на пътния сектор...”, се казва в писмото от Пътната агенция. И допълват, че изкърпване на пътя през последните години не е правено, защото това е невъзможно и е необходим основен ремонт. „…В участъка на територията на Стара Загора настилката е разрушена…”, посочват от АПИ.

„…Прогнозната стойност на ремонтните дейности само в участъка на територията на област Стара Загора е 500 000 лв. без ДДС...”, заключават от Агенция Пътна Инфраструктура и допълват, че ремонт ще се направи едва, когато парите бъдат осигурени, без да посочват срок, в който това може да се случи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!