Обратно към категорията

Арестуваха украинци за кражба на пари и ценности на стойност над 100 000 лв.

Добавено на: 21.11.2022 16:59
   

Районна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на украинските граждани Р.Д. и Д.Ш. Те са обвинени в противозаконното отнемане на сумата от над 64 000 лева в различни валути, както и на златни накити. По първоначални данни общата стойност на откраднатото възлиза на над 100 000 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас.

Престъплението е осъществено на 15.11.2022 г. в жилище, в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.195, ал.2, вр. ал.1, т.3, т.4, т.5, вр. чл.194, ал.1 от НК. Подробности по случая предоставиха пред медиите прокурор Мария Маркова – административен ръководител на Районна прокуратура - Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР - Бургас.

Те съобщиха, че обвиняемите са на възраст 37 и 45 години. Един от тях е със статут на постоянно пребиваващ в България, а вторият има спорадично влизане и излизане на територията на страната. Този с хуманитарен статут живее в България със семейството си от юли тази година – на свободен наем в Бургас. Вторият също е в България от юли месец, но живее под наем на територията на община Несебър.

Двамата украинци се придвижвали с два автомобила с украинска регистрация, които освен в Бургаска се движели и на територията на други области в България. Действали са при в условията на голяма конспиративност, като ползвали ръкавици и оставяли автомобила си далеч от мястото на кражбите.

Разследването по отношение на Р.Д. и Д.Ш. продължава, тъй като са налице данни за възможно извършване и на други кражби от тяхна страна. В ползваните от тях жилища са отрити общо 135 различни заготовки, ключове и други самоделни пособия, с които могат да се отварят различни брави.

При извършените претърсвания са установени и общо: 118 000 долара, 40 000 евро, 20 000 лева и други парични единици, чийто произход в момента се установява.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!