Обратно към категорията

Автоинструктори от Варна излизат на протест

Добавено на: 01.05.2020 09:56
   

Автоинстурктори от Варна излизат на протест с искане да бъдат възстановени теоретичните и практическите обучения по кормуване и провеждане на изпити при спазване на мерките в извънредното положение. Протестът е срещу неангажираността на държавата към този бранш в актуалната ситуация. 

До този момент от бранша са изпратили редица писма, но единственият отговор е дошъл едва преди ден от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, с който се уточнява, че не се позволява дистанционно обучение в извънредната ситуация.

Пред БНР Атанас Балабанов, председател на Съюза на автоинструкторите в града и собственик на автошкола, каза:

„Предложили сме пакет от мерки, но от него е прието само тази за намаляване на броя на теоретичните изпити и спазвайки санитарно-хигиенните изисквания, да бъдат проведени. Имаме изготвени платформи за дистанционно обучение. Нашите конкретни мерки за обучението са – при спазване на условията да обучаваме по един курсист, да се дезинфекцира автомобилът на всеки час и да не се допускат курсисти със съмнения за здравословното им състояние“. 

В предаването „Преди всички" Балабанов подчерта, че много фирми от бранша са на минус, а системата 60:40 за тях не е действаща, тъй като оборотът им е нула

„За нас по-логично е, дори да бъде разрешено обучението по теория и практика, то теоретичното обучение да премине на дистанционния принцип, което е много по-безопасно". 

Атанас Балабанов съобщи, че за 6-и май е планиран протест в София

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!