Обратно към категорията

"Автомобилна администрация" в Сливен и още 18 области на протест

Добавено на: 27.03.2024 09:17
   

От 27 март работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, членове на КТ „Подкрепа“, преминават към ефективни стачни действия. Протестите са в Областните отдели на ИА „АА“ в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, съобщават от синдиката. 

Исканията на протестиращите са за: равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности; увеличаване на основните работни заплати с 30%; спазване на сключения КТД; назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование; осигуряване на качествено работно и униформено облекло на всички работници и служители; подобряване условията на труд, обновяване на материалната база и осигуряване на модерно и качествено техническо оборудване. 

Протестиращите няма да спират напълно да предоставят услуги, а ще изпълняват дейностите си в намален обем. В агенцията работят близо 450 души.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!