Обратно към категорията

БАБХ стартира проверки по повод започването на летния сезон

Добавено на: 01.06.2021 08:30
   

Българската агенция по безопасност на храните започва засилени проверки във връзка с настъпващия летен туристически сезон. Те ще се извършват на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич, предава БНР.

Инспекторите ще проверяват магазини, подвижни сезонни обекти, фирми за кетъринг, ресторанти, включително и такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси, и туристически обекти, предлагащи услугата „ол инклузив“.

По традиция експертите ще следят за произход и право на съхранение на храните, за сроковете на годност и правилното етикетиране.

Във връзка с антиковид изискванията, проверяващите ще следят с повишено внимание дали са осигурени подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар в магазините, ресторантите, ще инспектират съоръженията за измиване и подсушаване на ръцете, подходящото работно облекло и личните предпазни средства на персонала.

Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за обществено хранене лица притежават редовно заверени лични здравни книжки.

При необходимост инспекторите от Агенцията по храните ще правят съвместни проверки с МВР, данъчните, здравните инспекции и Комисията за защита на потребителите.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!