Обратно към категорията

БЧК започва предоставянето на финансова помощ за най-пострадалите домакинства от наводненията в община Карлово

Добавено на: 12.12.2022 17:16
   

От днес Българският Червен кръст (БЧК) започва предоставянето на финансова помощ за най-пострадалите домакинства от наводненията в селата в община Карлово. Това съобщиха от БЧК. Средствата ще се изплащат в клоновете на „Български пощи“. Заявленията за финансово подпомагане може да се подават и в следващите дни в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово, като документите се подават от собствениците на засегнатите имоти. По 940 лв. помощ ще получат 390 домакинства, които досега са подали заявление.

Средствата - 581 хил. лв., са предоставени след искане, което БЧК отправи към Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по линия на Фонда за незабавно подпомагане при бедствия, поради големия мащаб на щетите в община Карлово.

БЧК ще подпомогне пет хиляди пострадали от наводненията в община Карлово преди настъпване на зимните месеци с хигиенни пакети с препарати за почистване и дезинфекция на наводнените къщи. Продължава и оказването на психо-социална подкрепа на пострадалите. Ще бъдат отпечатани и информационни материали, предвидени са и посещения на екипи на БЧК в учебни заведения на територията на община Карлово с цел обучение за готовност и реакция при бедствия, аварии и кризи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!